FRI FRAGT V/KØB OVER 499 kr.  —  GRATIS OMBYT

Vores ansvar

Vi tager ansvaret for, at alle vores styles er skabt som modvægt til ”brug-og-smid-væk-kulturen”, fordi vi ønsker at bevæge os imod en mere cirkulær og bæredygtig fremtid. Derfor er vores fokus på at levere klassisk dansk design i høj kvalitet, der overvejende er fremstillet i bæredygtige materialer. For at sikre os, at kvaliteten er i top, og at vores samarbejdspartnere lever op til de krævede standarder og certificeringer, er det afgørende for os, at vi er inde over alle processer: fra design, til fibrene udvælges og spinnes – og den færdige metervare forvandles til vores styles.

 

Hvad er mærkning, certificeringer m.v. egentligt?

Som forbruger kan det være en jungle at finde rundt i betydningen af små ikoner, hangtags, mærkninger – og ikke mindst certificeringer på tøjet. Ens for dem alle er dog, at de har til formål at give forbrugeren en øget indsigt i materialevalg og fremstillingsform. Hos N:DL ønsker vi at skabe øget transparens og tryghed for, at vi konstant bestræber os på at leve op til vores ansvar ift. at træffe bæredygtige og socialt ansvarlige valg i fremstillingen af vores kollektioner.

Vi er GOTS certificeret

Nordic Design Lab er certificeret af GOTS og anvender kun GOTS certificeret økologisk bomuld på de produkter, hvor det fremgår af mærkning.

Vi mener, at det er vores ansvar at støtte op om en markant mere miljøvenlig og socialt ansvarlig bomuldsproduktion.

Brugen af økologisk bomuld er en gevinst for miljøet, da der i produktionen udledes op til 94 procent mindre drivhusgasser. Og vandforbruget i dyrkningen og produktionen af økologisk bomuld er op til 70 procent mindre end i produktionen af konventionel bomuld. Den GOTS certificerede økologiske bomuld dyrkes uden brug af giftige kemikalier og pesticider til glæde for både miljøet og den lokale bomuldsproducent.

Licens nr.: 1079973

Vi er GRS certificeret

GRS er en certificering, der er med til at sikre, at produktionskæden lever op til GRS’ strikse miljøkrav. Det er vores ansvar, at der ikke er brugt miljøskadelige kemikalier i vores tekstilproduktion, og at tekstilerne er produceret af 100 procent genanvendelige materialer som f.eks. recycled plastik.

Nordic Design Lab GRS Licens nr.: 1079973

Vi bruger Mulesing free uld

Hos N:DL er det vores ansvar, at den merinould, vi vælger, er produceret etisk. Derfor bruger vi Mulesing free uld.

’Mulesing’ betyder kort sagt, at følsomme områder på merino lammet, som angribes af larver skæres bort med en skarp kniv uden bedøvelse. Det synes vi er uetisk, og derfor kommer vores uld fra certificerede uldproducenter, hvor fårenes velfærd er i centrum. Vi ønsker at støtte aktivt op omkring dyrevelfærd, så dyrene ikke føler sult, tørst, smerte, at evt. sygdom behandles, samt at de frit kan udøve deres naturlige adfærd.

Vi bruger kun FSC mærkede produkter

Hos N:DL ønsker vi at udvise ansvarlighed over for både natur, dyr og mennesker i verdens skove. Dette gør vi blandt andet ved kun at benytte FSC-mærket pap til hangtags på vores tøj, papkasser mv. Med FSC-mærkningen støtter vi aktivt op om, at der i FSC-skove ikke fældes mere træ, end skoven selv kan nå at reproducere.

FSC er dén globale mærkningsordning, som grønne organisationer som Greenpeace, WWF og Verdens Skove alle bakker bredt op om. FSC mærkningen repræsenterer et vigtigt skridt i retning mod en mere bæredygtig brug af verdens skove.

Gode medarbejderforhold er et must

Hos N:DL anser vi det som værende vores ansvar, at vi lever op til det sociale ansvar, vi har over for de dygtige ansatte i tekstilindustrien. Af den grund, er vi aktivt medlem af organisationen Amfori, som ikke blot arbejder for, at tekstilarbejdere sikres gode arbejds- og lønforhold, men også kæmper for at afskaffe børnearbejde og korruption i branchen. I situationer, hvor Amforis skrappe krav til de ansattes rettigheder ikke efterleves, da indgår vi i et tæt sammen med Amfori og den berørte samarbejdspartner for at rette op på forholdene lokalt.

Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.